Sałatka z kaszy gryczanej niepalonej z fetą, ogórkiem i marynowanym czosnkiem

admin
13 sierpnia 2019
brak komentarzy

Składniki

  • 100g kaszy gryczanej niepalonej
  • 30 sera feta
  • 1/2 ogórka
  • 6 ząbków czosnku marynowanego
  • 3-4 łyżki soku z grejpfruta
  • 3 łyżki oleju lnianego
  • 1 łyżka oleju rzepakowego

Przygotowanie

Kaszę ugotuj na sypko, zgodnie z instrukcją na opakowaniu, w lekko osolonej wodzie. Ogórka obierz i pokrój na cienkie plasterki. Czosnek pokrój na 3-4 mniejsze cząstki. Ostudzoną kaszę połącz razem z sokiem z grejpfruta oraz olejami, przesyp do miski. Na wierzch kaszy dodaj czosnek i pokruszony ser feta.

1 porcja (150g) to około 350 kcal.

Komentarze

Możliwość komentowania jest wyłączona.