Zupa z pieczonego kalafiora i pora z ciecierzycą i szczypiorkiem

Składniki 1 kalafior 1 por 1 puszka ciecierzycy 1 pęczek szczypiorku 5 łyżek oleju rzepakowego Przygotowanie Kalafior podziel na mniejsze części (różyczki), grubą łodygę kalafiora potnij na drobne kawałki. Pora przekrój wzdłuż na

Warzywa z pieca z karpiem

Składniki 1 bakłażan 1 cukinia 1 czerwona cebula 1 papryka zielona 1 papryka żółta 6 różyczek brokułu 6 różyczek kalafiora 200-300g karpia pokrojonego w dzwonki 4 łyżki oleju słonecznikowego 1 łyżka suszonego oregano 1/2 łyżeczki

Sałatka z twarogiem

Składniki garść porwanej sałaty lodowej pokrojony w kostkę mały pomidor zielony ogórek pół małej żółtej papryki plaster chudego twarogu (około 25g) 2 łyżeczki oliwy 1 łyżeczka octu balsamicznego grzanka z 1 kromki pieczywa graham

Sałatka z kaszy gryczanej niepalonej z fetą, ogórkiem i marynowanym czosnkiem

Składniki 100g kaszy gryczanej niepalonej 30 sera feta 1/2 ogórka 6 ząbków czosnku marynowanego 3-4 łyżki soku z grejpfruta 3 łyżki oleju lnianego 1 łyżka oleju rzepakowego Przygotowanie Kaszę ugotuj na sypko, zgodnie z instrukcją