Dołącz do nas i pobieraj bezpłatny newsletter

Zupa pomidorowa inaczej

Pęczek włoszczyzny
Koncentrat pomidorowy, około 6 łyżek
Ząbek czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek
Liść laurowy, ziele angielskie
Natka pietruszki
Sól i pieprz do smaku
Jogurt naturalny, zamiast śmietany
Grzanki z kromki chleba razowego (30 g)
Czas przygotowania:
50 min
Liczba porcji:
2 osoby
Typ cukrzycy: ,
Rodzaj potrawy:
Stopień trudności: Normalne
Koszt: Niski
Danie wegetariańskie: Tak

Opis przygotowania

Włoszczyznę umyć, pokroić, zalać 2 litrami zimnej wody. Wrzucić do garnka z wodą i włoszczyzną ziele angielskie, liść laurowy, zagotować. Gdy warzywa będę miękkie dodać posiekany czosnek. Po ugotowaniu wyjąć ziele angielskie i liść laurowy, zmiksować całą zupę na jednolitą masę. Dodać do zupy-kremu koncentrat pomidorowy, sól i pieprz, przez chwilę jeszcze pogotować całość. Na samym końcu dodać oliwę i pokrojoną natkę pietruszki. Podawać z odrobiną jogurtu naturalnego, jak też z grzankami z chleba razowego. Grzanki przygotowuje się bardzo szybko, na suchej patelni teflonowej, bez jakiegokolwiek tłuszczu, oleju, masła. Po prostu wystarczy je zrumienić. Smacznego!

Porcja ma około 2 WW oraz 0,5 WBT.

Oceń:
0
0
Komentarzy 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *