Dołącz do nas i pobieraj bezpłatny newsletter

Zupa brokułowa z zielonym groszkiem

Duży brokuł 300g
dwie cebule pokrojone 200g
cztery łyżki mrożonego zielonego groszku
mrożona włoszczyzna (paski) 30g
łyzka oliwy z oliwek i suszony tymianek
Czas przygotowania:
40 min
Liczba porcji:
2 osoby
Typ cukrzycy: ,
Rodzaj potrawy:
Stopień trudności: Normalne
Koszt: Niski
Danie wegetariańskie: Tak

Opis przygotowania

We wrzącej wodzie gotujemy groszek  do postaci pół ugotowanej dodając tymianek i lekko soląc. Następnie dodajemy brokuła i włoszczyznę oraz podduszona wcześniej na patelni cebulę. Całość gotujemy około 15 minut.

Kalorie 120 porcja ig 45

Oceń:
13
0
Komentarzy 0

Możliwość komentowania jest wyłączona.