Dołącz do nas i pobieraj bezpłatny newsletter

Twaróg z kiełkami

300 g sera twarogowego półtłustego
150 g jogurtu naturalnego
Pęczek szczypiorku
50 g kiełków rzodkiewki
30 g nasion słonecznika
Sól, pieprz
Czas przygotowania:
10 min
Liczba porcji:
2 osoby
Typ cukrzycy:
Rodzaj potrawy:
Stopień trudności: Bardzo łatwe
Koszt: Bardzo niski
Danie wegetariańskie: Tak

Opis przygotowania

Twarożek włożyć do miski, rozgnieść widelcem bardzo dokładnie, wymieszać z jogurtem. Szczypiorek i kiełki opłukać, odsączyć. Szczypiorek drobniutko posiekać, dodać do twarogu razem z kiełkami, wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Słonecznik uprażyć na suchej patelni.

Oceń:
10
0
Komentarzy 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *