Dołącz do nas i pobieraj bezpłatny newsletter

Sałatka ziemniaczana

300g ziemniaków
1 seler
pól cebuli
1 łyżka miodu
1 łyżka majonezu
oliwki
pół kostki buliony warzywnego
natka pietruszki
sól
pieprz
Czas przygotowania:
30 min
Liczba porcji:
2 osoby
Typ cukrzycy: ,
Rodzaj potrawy: ,
Stopień trudności: Normalne
Koszt: Niski
Danie wegetariańskie: Tak

Opis przygotowania

Ziemniaki obrać, ugotować i pokroić w kostkę. Seler obrać i drobno pokroić. To samo z cebulą, posiekać ją na drobno. Rozpuścić kostke warzywną w wodzie. Po rozpuszczeniu dodać do cebule, seler i ziemniaki i zagotować. Po zagotowaniu odsączyć. Zmieszać miód z majonezem i dodać do sałatki. Sałatkę przyprawić sola i pieprzem. Włożyć do piekarnika i piec około 15 min w 200 stopniach. Poczekać, aż ostygnie i można podawać.

Oceń:
3
1
Komentarzy 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *