Dołącz do nas i pobieraj bezpłatny newsletter

Sałatka z serem feta i oliwkami

300 gram zielonej sałaty
50 gram czarnych lub zielonych oliwek
400 gram sera feta,
świeżo zmielony pieprz
2 pomidory
1 łyżeczka miodu
2 łyżeczka soku z cytryny
2 łyżki oliwy
sól
pieprz
2 ząbek czosnku
pietruszka
Czas przygotowania:
15 min
Liczba porcji:
2 osoby
Typ cukrzycy:
Rodzaj potrawy: , ,
Stopień trudności: Bardzo łatwe
Koszt: Niski
Danie wegetariańskie: Tak

Opis przygotowania

Oliwki przekroić na połówki. Zieloną sałatę ułożyć na półmisku, oliwki posypać posiekaną pietruszką. Pokrojony w kostkę ser feta obtoczyć w mielonym pieprzu i ułożyć na sałatce. Dodać pokrojone w kostkę pomidory.

Przygotowanie sosu: Czosnek obrać i drobno posiekać i posypać solą. Dodać miód i ponownie razem rozetrzeć. Wlać sok z cytyryny i posypać drobno zmielonym pieprzem. Dodać oliwę i pozostałą natkę pietruszki i wymieszać.

Sałatkę polać sosem przed samym podaniem

Pyszna sałatka feta z oliwkami i miodem

Oceń:
4
0
Komentarzy 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *