Dołącz do nas i pobieraj bezpłatny newsletter

Pulpety w warzywach

0,5 kgmięso mielone wieprzowo-wołowe
1 pietruszka
2 jajka
1 korzeń selera
mąka
sól
pieprz
Czas przygotowania:
30 min
Liczba porcji:
2 osoby
Typ cukrzycy: ,
Rodzaj potrawy:
Stopień trudności: Normalne
Koszt: Umiarkowany
Danie wegetariańskie: Nie

Opis przygotowania

Zetrzeć warzywa na tarce, zaląc wodą, gotować aż będą trochę miękkie, nie całkowicie. Przygotować mięso, dodać jajko, dosypać soli i pieprzu. Wymieszać i uformować kulki. Kulki obtoczyć z mące i wrzucić do wcześniej przygotowanych gotujących startych warzyw. Gotować 15-20 min.

Oceń:
8
7
Komentarzy 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

 

2 odpowiedzi na „Pulpety w warzywach

  1. bakan80 pisze:

    Prosty i dobry przepis. Ja osobiście polecam, chociaż go robię trochę w innej wersji

  2. borowiec pisze:

    Szybki przepis i bardzo smaczny 🙂