Dołącz do nas i pobieraj bezpłatny newsletter

Pieczony łosoś z szałwią

Cztery filety z łososia po 100g
łyżeczka octu z białego wina
dwie łyżki oleju rzepakowego
szałwia kilka listków
sól do smaku
Czas przygotowania:
40 min
Liczba porcji:
2 osoby
Typ cukrzycy:
Rodzaj potrawy:
Stopień trudności: Normalne
Koszt: Umiarkowany
Danie wegetariańskie: Tak

Opis przygotowania

Filety z łososia umyj i osusz , następnie pokrop octem z białego wina i posól. Rybę odstawiamy do lodówki na godzinę. Półmisek żaroodporny smarujemy olejem i układamy na nim rybę , na każdej porcji kładziemy po kilka listków szałwii. W rozgrzanym piekarniku pieczemy rybę około 20-30 minut. Kalorie 230 jedna porcja.

Oceń:
1
0
Komentarzy 0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *