Dołącz do nas i pobieraj bezpłatny newsletter

Filet z mintaja pieczony z porem

cztery filety z mintaja 400g
jedna cytryna
dwa pory 200g
dwie łyżki oleju rzepakowego
suszony tymianek
Czas przygotowania:
35 min
Liczba porcji:
4 osoby
Typ cukrzycy: ,
Rodzaj potrawy:
Stopień trudności: Normalne
Koszt: Umiarkowany
Danie wegetariańskie: Tak

Opis przygotowania

Rybę skrapiamy sokiem z cytryny i lekko solimy, odstawiamy do lodówki na godzinę. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem i układamy rybę sypiąc na nią suszony tymianek. Na mintaju kładziemy pokrojone pory lekko solimy i sypiemy tymiankiem. Rybę pieczemy w piekarniku aż będzie miękka. Porcja ma około 190 kalorii.

Oceń:
10
4
Komentarzy 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

 

2 odpowiedzi na „Filet z mintaja pieczony z porem

  1. Dorota Błachut pisze:

    Pycha 😉

  2. Kasztan pisze:

    Proste ale fajne, jak koleżanki z pracy 🙂